Študentsko življenje

Akademsko vzdušje

Prvi cilj Pristana je, da za vsakega izmed stanovalcev njegov študij postane resničen poklic. Za doseganje tega so na razpolago:

Študijske sobe: tam lahko študentje najdejo okolje tišine in intenzivnega dela.

Osebno spremljanje: vsakomur je omogočena pomoč s strani študenta iz višjega letnika ali zaposlenega, ki mu nudi usmerjanje v času študija.

Računalniška soba: informatika je nepogrešljivo delovno orodje ne le pri tehnično usmerjenem študiju, temveč pri vsakem univerzitetnem programu.

Srečanja

Pogovorna srečanja: vsak dan po večerji imamo nekaj časa za skupno srečanje. Pogosto so povabljeni umetniki, znanstveniki, profesorji, športniki, pisatelji, podjetniki, politiki itd., ki pridejo v center in so pripravljeni nekaj svojega časa v sproščenem pogovoru deliti s študenti ter spregovoriti o svojih strokovnih izkušnjah.

Dogodki in aktivnosti

V Pristanu so bile doslej organizirane raznovrstne kulturne, socialne, športne in akademske aktivnosti. Te iniciative ustrezajo različnim interesom stanovalcev, ki jih spodbujajo in organizirajo po svojih željah in zanimanju. Nekatere med njimi so postale že tradicionalne in vsako leto jih nadaljujejo novi študentje.

Te dejavnosti so na primer: cikli filmske umetnosti, kjer se po ogledu izmenjujejo mnenja in pogledi o določenem filmu, tedenski tečaj španščine in angleščine, ekskurzije v bližnja mesta, izleti v gore itd.

Poleg tega se v času počitnic organizirajo še druge dejavnosti, ki so pogosto povezane z iniciativami iz vsega sveta ter z nevladnimi organizacijami.